18 januari 2017

Bechterew

Wat is nu eigenlijk de ziekte van Bechterew?

De ziekte van Bechterew is vernoemd naar de arts die het ziektebeeld voor het eerst heeft beschreven. De Latijnse naam luidt: spondylitis ankylopoëtica (SA). Dat betekent: een ontsteking van de gewrichten van bekken en wervelkolom. Deze ontsteking veroorzaakt pijn en stijfheid en kan op den duur leiden tot een verstijving van de wervelkolom.

Bij een gezond persoon zit er ruimte tussen het heiligbeen en darmbeen. Bij de ziekte van Bechterew tast de ontsteking de randen van het gewricht aan, kraakbeen en bot raken beschadigd en kraakbeen wordt door bot vervangen. In een vergevorderd stadium van de ziekte heeft een volledige verbening van het gewricht plaatsgevonden en zijn heiligbeen en darmbeen met elkaar vergroeid.

Deze groep is dus speciaal voor mensen met de ziekte van Bechterew. Hier worden oefeningen gegeven speciaal gericht op de reumatische aandoeningen van de Bechterew. Men heeft hiervoor een verklaring nodig van de arts of specialist. De oefeningen worden gegeven in een speciale oefenruimte en in het extra warme therapeutische bad.

Elke dinsdag van 18.00 uur tot 19.30 (kent geen vakantiestop)

Fitland Mill
Hoogveldseweg 1, 5451 AA  Mill

informatie: D. Somers: tel: 0413-211844 l.somers.1@kpnmail.nl