4 november 2016

Laatste nieuws

Alle geplande datums gaan niet door. We berichten jullie zodra er nieuws is. 

 

Klik onderstaande link om het Nieuwsblad te lezen

https://flipboek.editoo.nl/1111505/22/19aa47dc113e818a23afdb6fb842fc1c

 

 


Recente berichtgeving van Reuma Nederland:


Waar moet ReumaNederland zich in de komende 20 jaar op richten? Vanuit de Vrije Universiteit gaan we de komende maanden in gesprek met patiënten, hun naasten en andere stakeholders om voor ReumaNederland antwoord te krijgen op deze vraag. De stem van de patiënt en hun naasten is in dit traject essentieel.

In de aankomende weken organiseren we een reeks online dialoogsessies. Daarin vertellen patiënten  wat hun behoeften en toekomstdromen met betrekking tot leven met reumatische aandoeningen zijn en welke rol ReumaNederland hierin zou kunnen spelen. Jullie vereniging heeft een unieke toegang tot een belangrijke groep van patiënten en naasten.

Informatieflyer Stakeholders ReumaNederland   en   0proep patiënten en naasten


Vanwege een nieuwe Europese richtlijn wordt het reumamedicijn methotrexaat (mtx) voortaan alleen nog in doordrukstrip (oftewel blister) verpakt en niet meer in potjes. Vooral voor mensen met een handbeperking wordt het hierdoor lastiger om dit medicijn uit de verpakking te krijgen. Hierover hebben wij vandaag een nieuwsbericht gepubliceerd en besteden hier op Facebook en Twitter aandacht aan. Bekijk ons nieuwsbericht voor meer informatie hierover.


 Meer informatie over de onderzoeken en over het aanmelden staat op onze website. Heel fijn als jullie dit ook delen met jullie leden.


 

Nieuwsbericht-WekelijkseChallenge-UniekSportenBrabant

 

 

Beste mensen,

Mijn naam is Ria Wolkorte, en ik ben als onderzoeker verbonden aan het TOPFIT CitizenLab. Dit is een groot samenwerkingsverband van onder andere de Universiteit Twente, Roessingh Research & Development en Demcon Hemics. Op dit moment wordt binnen het CitizenLab onderzoek uitgevoerd op het gebied van reumatoïde artritis. Het gaat om een (digitaal) vragenlijstonderzoek, gericht op (1) de tevredenheid en wensen van mensen met reumatoïde artritis over de controles van de ontstekingsactiviteit en (2) de mening van mensen over de eventuele inzet van een nieuw apparaat (de HandScan) bij deze controles. Het gaat om een vragenlijst die ongeveer 20 minuten kost om in te vullen. Wij zijn hiervoor op zoek naar mensen met reumatoïde artritis van 16 jaar en ouder die bereid zijn om bij te dragen aan dit onderzoek.     Vragenlijst HandScan

 

Bericht Reuma Nederland m.b.t beweeggroepen

 

Het onderstaand persbericht is in verschillende regionale Nieuwsbladen geplaats.

Persbericht Tai Chi 2020

 

(bronvermelding) Berichten vanuit de Nieuwsbrief afdeling reumatologie Bernhoven ziekenhuis.

Extreem hoge spierspanning veroorzaakt pijn bij fybromyalgie    

 

Oproep:
Moeite met verpakkingen? Help mee en vul de vragenlijst in!
Een flesje water opendraaien, een pil uit een strip drukken, een potje groente of een vleeswarenverpakking openen. Als je een vorm van reuma hebt, is dat niet altijd makkelijk. Hoe ervaart u dat? Laat het ons weten! Het invullen kost u maximaal 5 minuten.
VUL DE VRAGOproep invullen peiling verpakkingen ANBO en ReumaNederland (002)ENLIJST IN
ReumaNederland doet dit onderzoek samen met de belangenbehartiger voor senioren, ANBO. We willen weten welke problemen mensen ervaren met het openen van verpakkingen. Want iedereen moet een verpakking open kunnen krijgen.
Bedankt alvast voor uw tijd! Oproep invullen peiling verpakkingen ANBO en ReumaNederland (

 

ReumaUitgedaagd!

is er voor iedereen met een vorm van reuma. Het maakt daarbij niet uit in welke fase van het ziekteproces je zit, of hoeveel of weinig last je van je aandoening hebt.

De training is beschikbaar:

·         Voor zowel jongeren als volwassenen;

·         Zowel live op verschillende locaties in Nederland als online vanuit huis.

Wil je meer informatie? Kijk dan op: www.reumauitgedaagd.nl

 

Tweede lidmaatschap

Als u reumatische aandoening hebt en lid bent van de vereniging hebt u een lidmaatschap waar u  20,- voor betaald. Heeft uw partner/dochter/zoon (wonende op hetzelfde adres) ook een reumatische aandoening dan kan hij/zij ook lid worden en hij/zij betaald dan € 15,- voor het tweede lidmaatschap.  Een tweede lidmaatschap binnen het gezin op hetzelfde adres is goedkoper omdat er per gezin een nieuwsbrief wordt verzonden.

Het is dus niet zo dat iedere partner zomaar lid kan worden.

Wij hopen dat alles duidelijk is en mochten er vragen zijn kunt u contact opnemen met het bestuur.